martes, 8 de julio de 2008

Activitats a Costa d'Ivori

FUNDACIÓ AKWABA Dins de les Jornades, els nostres convidats de la Contra part a Costa d'Ivori:

CREANT BARRI: ART, EDUCACIÓ, DESENVOLUPAMENT COMUNITARI”

Es Faran les següents presentacions:

1. Xerrada al Aula Magna de la Facultar de Belles Arts. Universitat de Barcelona.

  • Philippe Filie. Director de la Casa d’acollida Gonfreville a Costa d’Ivori.
  • Tangara Yacouba. Professor de Danses a la Casa d’acollida de Gonfreville a la Costa d’Ivori.
  • Makoumba Bimate. Professora de teatre a la Casa d’acollida de Gonfreville a la Costa d’Ivori.

DATA: 24 de Novembre de 2008. De 9: 00 a 12:00 del matí

2. Petit Monòleg i xerrada sobre la violència de gènere en el conflicte de Costa d’Ivori. Biblioteca Municipal de Rubí

  • Makoumba Bimate. Professora de teatre a la Casa d’acollida de Gonfreville a la Costa d’Ivori.

DATA: 25 de Novembre de 2003. A les 18:00.


3. Participació a las Jornades de Creativitat i Conflictes de la Escola de la Cultura de la Pau. Universitat Autònoma de Barcelona.

  • Philippe Filie. Director de la Casa d’acollida Gonfreville a Costa d’Ivori.

DATA: 26 de Novembre de 2008. A les 9:00 de la matí.

Si Si voleu més informació, e-mail ponts@fundacioakwaba.cat o ve al telèfon 93 440 76 96.





La Fundació Akwaba té la seva contrapart a Costa d’Ivori i des d’allà també participen amb nosaltres a les jornades, fent els tallers paral·lelament.


Street basquet: Drets humans a ritme de pilota


A Costa d’Ivori també volen jugar, però a ells i elles els hi agrada més el Futbol!!! Durant els mateixos mesos que durarà el taller de
street basquet a Collblanc- Torrassa, a la Casa d’Acollida de Gonfreville es realitzarà també tallers de “Street Futbol” i paral·lelament un taller d’expressió corporal on es tractaran temes vinculats a la vulneració dels drets dels infants i de com afecta la sida als nens i nenes. Totes aquestes sessions seran enregistrades en vídeo i es faran diversos muntatges que seran visionats durant cada sessió d’Street bàsquet, a Collblanc- Torrassa, tot lligant el lema de la jornada de Street Bàsquet amb el muntatge de vídeo realitzat pels nens i nenes de la Casa d’Acollida de la Costa d’Ivori. D’aquesta manera els nois i noies que participin en els tallers d’Street bàsquet coneixeran de la situació del drets humans i la sida a Costa d’Ivori així com tècniques d’expressió corporal alinees a la nostra cultura. Per altra banda, es farà un recull d’imatges de tots els taller realitzats en el marc de les jornades, entre els quals estaran les de Street Bàsquet, i s’enviarà a Gonfreville i així els nens i nenes de la Casa d’Acollida aprendran també el funcionament de l’Street Bàsquet i el seu ús coma mitjà d’expressió lligat ala músic i als dret humans.

El micròfon obert

Com els nens i nenes perceben el seu entorn més proper, el seu barri, abans del conflicte, durant el conflicte, i desprès del conflicte? Per a que ells i elles ens ho pugin explicar, en teles de cotó ens representaran com era el seu barri i el seu entorn, abans de la crisis, durant la crisis i ara que el conflicte ja ha finalitzat. També els més petits faran dibuixos on es reflecteixi l’evolució patida pel barri durant aquests darrers anys i com ha m
arcat el conflicte. Per últim realitzarem un còmic on mostri l’experiència d’un infant durant el conflicte i com l’han viscut i quines són les conseqüències en la seva vida quotidiana. Amb aquest material es mostrarà les diverses violacions i vulneracions dels drets humans que pateixen els infants durant un conflicte armat, concretament durant el conflicte de la Costa d’Ivori.

El receptari

Us agradaria saber quins plats típics hi ha a Costa d’Ivori? Des de la casa de Gonfreville es farà, una activitat que consisteixi en escriure una recepta típica ivoriana, de manera que també es comptarà amb un recull de receptes de Costa d’Ivori, i el dia de les Jornades de la Fundació Akwaba estaran per a poder veure-les i aprendre a cuinar plats típics de Costa d’Ivori.


Hi havia una vegada...

Com fan teatre a Costa d’Ivori? El dia de les jornades d’Akwaba, podrem veure els
vídeos que ens enviaran la gent de Costa d’Ivori, ensenyant-nos les obres de teatre que hagin fet allà sobre els drets dels infants i el procés de reconciliació i pau que estan patint a Costa d’Ivori. També podrem comptar amb els monitors de danses que ens faran un taller sobre danses africanes.

No hay comentarios: