martes, 8 de julio de 2008

Activitats viculades

Liriques per l'acció

La música també és un altre mitjà per a l’expressió, per això des de la Fundació Akwaba i posant la mirada en les jornades, volem fer concert al Centre de Cultura Collbanc-La Torrassa on es convidarà a participar a tots els joves i les joves del barri. En el concert es presentaran les cançons del grup de música del projecte Xarxa i d’altres grups del barri com el projecte Family. Així mateix, el concert tindrà un espai per “tiraderas” que són improvisacions on es proposarà que el tema siguin els Drets Humans però des de la perspectiva dels joves i el barri.

Europa i Àfrica en imatges
Ens a
gradaria molt saber la imatge que tenen els nens i nenes de Catalunya sobre l’Àfrica i la imatge que tenen els nens i nenes africans sobre Catalunya, per això proposem un taller en el que els nens i nenes participants dels projectes Xarxa, Ponts i Gonfreville facin un recull d’imatges i fotografies que mostrin la perspectiva que tenen de l’Àfrica. També els nois i noies d’aquí faran un mural amb fotografies del seu entorn per tal de poder ensenyar-los als nens i nenes de Costa d’Ivori. Els nens i nenes de Costa d’Ivori faran el mateix i així podrem veure quina perspectiva tenen ells i elles de Catalunya i a la vegada veure la seva realitat.

Receptari

Un dels tallers proposats per les jornades és el Receptari. Els nens i nenes del Projecte Ponts de la Fundació Akwaba, ja s'han posat "en funcionament" i han anat creant les seves recept
es per tal de investigar en el barri, on poden trobar els ingredient necessaris per a poder fer el plat que ells i elles proposen. Amb aquest taller volem veure la multiculturalitat que hi ha al barri, lligant cada recepta amb un país i intentant trobar la botiga on puguin trobar els ingredients per a cuinar. L'objectiu final es fer un petit receptari amb receptes de tot arreu, on gent de totes les edats, cultures, sexes, professions...puguin ensenyar a la resta plats típics dels seus països.

Hi havia una vegada...

A la Fundació Akwaba tenim gent de totes les edats, races, sexes, i amb moltes experiències diferents, el que ens fa pensar que tot aquest conjunt de persones ens poden aportar moltes vivències. Hi havia una vegada... es tr
acta d’una taller de contes on diferents persones vinculades al cursos d’alfabetització i de la Sala Òmnia de la Fundació Akwaba ens explicaran contes, aquests contes desprès seran explicats a les biblioteques del barri. Amb aquest taller es pretén posar de manifest la gran diversitat cultural del barri a partir de contes i llegendes que mostren les tradicions de les cultures de les persones que viuen al barri. Al mateix temps s’aconsegueix fer partícip del teixit del barri, sobretot per les persones nouvingudes en el cas dels cursos d’alfabetització. Així en aquest taller es treballen drets i valors com el de ciutadania, cultura, llibertat d’expressió, participació, respecte per les tradicions... a la mateixa vegada que afavorim les relacions de persones de diferents cultures i generacions.

El barri en un minut

Seguint amb l’anterior, i per a que la gent gran es pugui familiaritzar amb les noves tecnologies, dediquem un taller per a que la gent gran del barri a partir de cà
meres fotogràfiques digitals i telèfons mòbils, enregistrin microfilms d’un minut sobre els drets humans i la seva vivència al barri. D’aquests microfilms es farà difusió mitjançant la pàgina www.youtube.com on alguns d’aquests usuaris d ela Fundació ja estan publicant els seus vídeos.

No hay comentarios: